Home / De BGHM / Onze opdrachten / Het 101e% / De projecten / Verwezenlijkte projecten / Vestibule (l'invention d'un lieu collectif)
Home / De BGHM / Onze opdrachten / Het 101e% / De projecten / Verwezenlijkte projecten / Vestibule (l'invention d'un lieu collectif)

Vestibule (l'invention d'un lieu collectif)

Arnaud Théval | Goedkope woningen van Sint-Joost-ten-Node | Verwezenlijkt 2009

01

De GW van Sint-Joost ligt rond een met een zuilenrij omzoomde binnenkoer. Met Vestibule (het bedenken van een gemeenschappelijke plek) stelt Arnaud Théval de openbare ruimte in vraag : ze is niet helemaal van ons, maar het is ook geen vreemde plaats. Het ligt dus ergens tussenin. De kunstenaar benadrukt het tijdelijke karakter van de ruimte aan de hand van een reeks vierkante platen met foto's van wijkbewoners en -actoren op een gele achtergrond. Bij het zien van de foto's denk je onmiddellijk aan de post-its die je naast de telefoon in de hall kleeft.   

 

 

  

 

Kunstenaar 

 Arnaud Théval

Adress

Sint-Franciscuswijk
Sint-Franciscusstraat 45-55
1210 Brussel

Foto's > Jean-Marc Bodson

Brochure

 

Document acties