Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / 14/12/2016: Inwijding van 8 sociale passiefwoningen « Pluim »
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / 14/12/2016: Inwijding van 8 sociale passiefwoningen « Pluim »

14/12/2016: Inwijding van 8 sociale passiefwoningen « Pluim »

Op woensdag 14 december 2016 vindt de inwijding van het sociale woningproject « Pluim » plaats. Het gaat om 8 passiefwoningen die over twee volumes verdeeld zijn. Het project werd voorgesteld in het kader van de projectoproep « Voorbeeldgebouwen » van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en komt tegemoet aan de wens om duurzame projecten te ontwikkelen waarmee wordt gezorgd voor bijzonder kwaliteitsvolle woningen die de goede bewoonbaarheid op een hoger niveau tillen.

Het gebouw valt in de eerste plaats op door de atypische gevels met een origineel mozaïekpatroon. De gevels bestaan uit met pixels bedrukte kunststofplaten en zijn her en der voorzien van grote ramen. De architectuur zorgt voor een harmonieus geheel.

Het Pluimproject is echter bijzonder omwille van andere troeven. Het gebouw omvat 8 bijzonder kwaliteitsvolle duplexappartementen en voldoet helemaal aan de passiefnormen, met onder andere een verwarmingsenergiebehoefte van max. 15 kWh/m² per jaar en een luchtdichtheidsfactor van 0.6 volume/h.

Op het dak staan 26 fotovoltïsche panelen die de appartementen van sanitair warm water voorzien. Het regenwater wordt voor gebruik op de kelderverdieping in bakken opgevangen. Per woning is er een individuele ventilatiegroep met dubbele flux geïnstalleerd.

Beide volumes van het Pluimproject kregen een bijzonder compact ontwerp dat aansluit op het stedelijke weefsel maar dat zowel bewoners als voorbijgangers lucht en licht biedt. Tot slot is het perceel volledig beplant met groendaken en tuinen in volle grond.

De Brusselse Woning zal instaan voor het beheer van het Pluimproject. De bewoners nemen vanaf 1 januari 2017 hun intrek in de duplexappartementen.

Deze inwijding wordt ook bijgewoond door: mevrouw Brigitte DE PAUW, Voorzitter van de BGHM, de heer Fabrice CUMPS, Ondervoorzitter en Afgevaardigd bestuurder van de BGHM, de heer Khalid ZIAN, Voorzitter van de Brusselse Woning en vertegenwoordigers van de Burgemeester van de Stad Brussel, de heer Yvan MAYEUR.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande links:

Uitnodiging

Technische fiche

Voorbeeldgebouw

 

14 december 2016 14.00 uur

Adres: Pluimstraat 5 t/m 29 1000 Brussel 

Document acties