Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / Inwijding van het complex van openbare woningen “Reyers”
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / Inwijding van het complex van openbare woningen “Reyers”

Inwijding van het complex van openbare woningen “Reyers”

 

 

 

 

 

Op woensdag 21 september 2016 vond de inwijding plaats van het complex van openbare woningen “Reyers”. Het gaat om 84 sociale woningen en een polyvalente zaal. Dit project is een belangrijke mijlpaal voor de Reyers wijk, die door de Brusselse regering werd aangeduid als een van de prioriteiten van het territoriale beleid.

Het project bevindt zich in een zone in volle verandering. Het vormt een schakel tussen de Mediapark site en de afrit van de E40, twee gebieden die grondig zullen gewijzigd worden om een vernieuwde en levendige wijk te creëren. Waar er voorheen een parkeerstrook was voor vrachtwagens, prijkt nu het moderne wooncomplex met 84 passiefwoningen en een grote binnentuin met een boomgaard.

Het gaat trouwens om niet zomaar een boomgaard: een kwart van de 44 fruitbomen zijn kriekenbomen van de griotte variëteit. Deze typisch Schaarbeekse kriek is de afgelopen decennia zeldzaam geworden in Brussel, maar wordt her en der terug geïntroduceerd via het Kriekenboomsage project. Op termijn zullen de griottes worden geoogst door de bewoners van de Reyers site om er streekspecialiteiten van te maken zoals confituur en kriekenbier. 

Het Reyers project wordt beheerd door de Schaarbeekse Haard. Op 1 juni 2016 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen, en ondertussen is het volledige complex reeds bewoond.

De inwijding werd bijgewoond door mevrouw Céline FREMAULT, Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering bevoegd voor Huisvesting, Levenskwaliteit, Leefmilieu en Energie, de heer Bernard CLERFAYT, Burgemeester van Schaarbeek en Ondervoorzitter van het Brussels Parlement, mevrouw Brigitte DEPAUW, Voorzitter van de BGHM, de heer Fabrice CUMPS, Ondervoorzitter en Afgevaardigd bestuurder van de BGHM en de heer Seydi SAG, Voorzitter van De Schaarbeekse Haard.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande links:

Uitnodiging

Technische fiche

Document acties