Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / Middag van de huisvesting 22/12/2016
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / Middag van de huisvesting 22/12/2016

Middag van de huisvesting 22/12/2016

 
 

Met Arnaud Evrard, Researcher in het onderzoekscentrum  « Architecture et Climat » van de UCL, en Pascal Berlaimont, Projectverantwoordelijke Technisch Kadaster in de Vereniging voor Sociale Huisvesting (VSH)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 22 december 2016 van 11.45 à 14.00 uur

BGHM, Jourdanstraat 45-55 te 1060 Brussel, Raadzaal (4e verdieping)

 

 

 

 

Verplicht inschrijven voor 19 december 2016

comm@bghm.irisnet.be

(02/600.10.72)

B³-Retro Tool : hulpmiddel voor de duurzame renovatie van Brusselse gebouwen

Met de vierjaarlijkse investeringsprogramma’s investeert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via de BGHM massaal in de duurzame renovatie van sociale woningen.

Om de -vaak zware - milieu- en energie-impact van deze renovaties te beperken, hebben onderzoekers van de ULB en de UCL de B³-Retro Tool ontwikkeld.

Dit instrument stelt verbeteringsscenario’s voor om de energieprestaties van gebouwen te optimaliseren. Daarbij wordt hun impact op de gewestelijke koolstofbalans berekend.

De BGHM en de OVM-federaties (VSH en FESOCOLAB), via het team van het technisch kadaster, waren betrokken in de ontwikkeling van dit project.

Het B³-Retro Tool is bestemd voor openbaar gebruik en bevat alle Brusselse woningen. Een beperkte versie voor de sociale huisvesting zal binnenkort online gezet worden voor de actoren van de sector.

Dit resultaat van een nauwe samenwerking tussen de academische wereld en huisvestingsoperatoren zal worden voorgesteld op de volgende Middag van de sociale huisvesting op 22 december.

Broodjes en drankjes voor alle deelnemers tussen 11.45 en 12.15 uur

De PowerPointpresentatie van de vergadering kan u op volgend adres aanvragen: comm@bghm.irisnet.be

 Like us on Facebook 

Document acties