Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / 121 sociale woningen van het interbellum vernieuwd in de Vandeurenwijk
 
Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / 121 sociale woningen van het interbellum vernieuwd in de Vandeurenwijk

121 sociale woningen van het interbellum vernieuwd in de Vandeurenwijk

Op vrijdag 22 september 2017 werden er maar liefst 121 sociale woningen van de OVM BinHôme ingehuldigd in de Vandeurenwijk.

Deze Elsense wijk, die dateert van de tussenoorlogse periode, moest volledig gerenoveerd worden om te kunnen voldoen aan de huidige normen en al het moderne comfort te kunnen bieden aan haar bewoners. Het gaat om vier gebouwenblokken gebouwd in 1930 op basis van plannen van de architect Caluwaers.

Een mooi voorbeeld van een renovatie die werd uitgevoerd dankzij de samenwerking tussen BinHôme en de BGHM.

De 121 lage energiewoningen bieden veel comfort aan hun bewoners. Aan de architecturale waarde van de façade werd er niet geraakt, en tegelijk werd er aan de binnenzijde meer ruimte en licht gecreëerd.

Bovenop hun mooie, lichte leefruimtes, beschikken de huurders over een eigen privé-tuin of een terras. Ze kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke tuin aan de binnenkant van de appartementsblok.

De renovatie van de andere gebouwen in deze grote wijk is al begonnen en zal gebeuren in vier fases. Uiteindelijk zal deze site ongeveer 300 gerenoveerde sociale woningen tellen.

Document acties