Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Artiestenverblijf in een sociale woning van Comensia
 
Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Artiestenverblijf in een sociale woning van Comensia

Artiestenverblijf in een sociale woning van Comensia

Sinds begin 2016 hebben de kunstenaressen Evelyne Behr en Léa Mayer zich in een appartement op de eerste verdieping van de Destrierwijk in Evere gevestigd. U kan het project, ontwikkeld in overleg met de Cité Destrier, het Cultureel Centrum l’Entrelà en het Cultureel Centrum Wolubilis, tot 11 mei ontdekken.

 

Ontstaan in een specifieke stedelijke context – een sociaal woning beheerd door de huurderscoöperatieve Comensia – werd begin 2016 een eerste artiestenverblijf gelanceerd. Léa Mayer en Evelyne Behr wonnen de projectoproep. Beide dompelden zich grotendeels onder in de omgeving en gingen in gesprek met de lokale bevolking. Het resultaat is een appartement ingericht met overlevingsdekens, herinneringen aan levens, een objectenverzameling, tekeningen, schilderijen...

 
 

Het project loopt nog deze zomer met een artistiek parcours in de Destrierwijk.

In 2018 vindt een tentoonstelling plaats in de Médiatine, in samenwerking met de twee volgende bewoners van het appartement. De twee kunstenaressen spelen ook met het idee om samen met de bewoners van de Destrierwijk een collectief werk te creëren.

- Openingstijden: tot donderdag 11 mei op afspraak (via destrier.residency@gmail.com). Finissage op donderdag 11 mei van 17u tot 20u.
Adres: Artists Residence - Espace Destrier, Destrierlaan 3, 1140 Brussel

Voor meer informatie over het werk van de twee de kunstenaressen: www.evelynedebehr.com
www.leamayer.net

Document acties