Aartshertogen: De creatie van een wijkgevoel

Renovatie

Het gaat er druk aan toe in de Aartshertogenbuurt in Watermaal-Bosvoorde. Beliris nam er het gebouw Hector Denis onder handen, en wat verder krijgt het project Artshertogen Zuid vorm. 

De grote klasse van Hector Denis

Het geklasseerde Hector Denis-gebouw, beheerd door de OVM Le Logis-Floréal, werd in het begin van de jaren dertig bijna rond het plein gebouwd, waaraan het de gebogen vorm dankt. Het gebouw was aan buiten- en binnenkant toe aan een grondige renovatie en restauratie. De gevels werden gereinigd en voorzien van isolatie, het schrijnwerk werd gerestaureerd en op het dak kwam er een ventilatiesysteem dat het binnenklimaat van de appartementen reguleert. De 44 woningen werden volledig vernieuwd. De vloer werd akoestisch geïsoleerd en de appartementen werden ruimer en kregen sanitaire voorzieningen en alle verdere modern comfort. De bewoners kunnen hun nieuwe woonst betrekken vanaf februari 2019. 

Aartshertogen Zuid: spelen met hoogtes 

59 kleine en middelgrote energiezuinige woningen worden momenteel gebouwd aan de Aartshertogenlaan en Berensheide om de bevolkingsgroei in de gemeente tegemoet te komen. Het nieuwe complex zal volledig in de buurt worden geïntegreerd. Er worden parkeerplaatsen voorzien voor deze nieuwe woningen en een grote stalplaats voor fietsen. Er worden ook een nieuwe huisartsenpost en een kinderdagverblijf voor 48 kinderen gebouwd. 

Verder zijn er meerdere burgerinitiatieven in de maak, zoals een marktje en een coöperatieve kruidenier. 

Na de werken zullen de bewoners kunnen genieten van een aangename, kwaliteitsvolle buurt met betere voorzieningen.

Lees het volledige artikel in Contour