Home / Pers / Inwijdingen / Inwijdingen-laaste nieuws / 10/12/2015: inwijding van 10 sociale woningen bij Le Foyer Etterbeekois
Home / Pers / Inwijdingen / Inwijdingen-laaste nieuws / 10/12/2015: inwijding van 10 sociale woningen bij Le Foyer Etterbeekois

10/12/2015: inwijding van 10 sociale woningen bij Le Foyer Etterbeekois

Project Buedts
 


Adres :

Jospeh Buedtsstraat 6 te 1040 Etterbeek

 

Meer info & contact:

Marie-Noëlle Livyns – Communicatieverantwoordelijke BGHM

Tel.02 533 19 92 of 0497/599.780

mnlivyns@bghm.irisnet.be


 

 

Op donderdag 10 december 2015 vindt de inwijding plaats van 10 nieuwe sociale woningen in de Joseph Buedtsstraat 6 te 1040 Etterbeek. Het project voor de zware renovatie van sociale woningen biedt uitstekende energieprestaties en omvat 10 lage energieappartementen.

Het project voor de zware renovatie van een appartementsgebouw van Le Foyer Etterbeekois behelsde de verbouwing van 32 kleine oude studio's tot 10 grote woningen waaraan loggia's werden toegevoegd voor meer licht.

Vanuit architecturaal oogpunt was het de bedoeling om de bestaande ruwbouw te behouden en tegelijk de energieprestaties van het gebouw te verbeteren door ter hoogte van de achtergevel galerijen op te trekken.

Met het project wenst Le Foyer Etterbeekois haar voor grote gezinnen en personen met een handicap bestemde huurwoningenbestand uit te breiden. Weldra kunnen 10 gezinnen hun intrek nemen in de woningen van het project dat bestaat uit 2 woningen met 2 slaapkamers bestemd voor PBM's en 8 woningen met 4 slaapkamers.

Het project wordt ingewijd in aanwezigheid van de heer Vincent de WOLF, Volksvertegenwoordiger-Burgemeester van de gemeente Etterbeek, mevrouw Eliane PAULISSEN, Voorzitter van de raad van bestuur van Le Foyer Etterbeekois, de heer Bernard DE MARCKEN DE MERKEN, Afgevaardigd Bestuurder van Le Foyer Etterbeekois.

Raadpleeg voor meer informatie de volgende weblinks:

Technische fiche
Vidéo door le Foyer Etterbeekois

De BGHM is de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij. Zij is hoofdzakelijk bevoegd voor openbare huisvesting met sociaal overwicht en houdt toezicht op de openbare vastgoedmaatschappijen (OVM’s) die op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest actief zijn.

    In 2015 viert de BGHM haar 30e verjaardag! Voor meer informatie:  www.bghm.irisnet.be

 

Document acties